Обединени патриоти предлагат законопроект за защита на физическите лица при неплатежоспособност.

...
Обединени патриоти предлагат законопроект за защита на физическите лица при неплатежоспособност.
Коментари Харесай

Обединени патриоти със законопроект за вечния длъжник

" Обединени патриоти "  предлагат законопроект за отбрана на физическите лица при несъстоятелност. Защита може да получи дебитор, който има едно или повече отговорности с общ размер до 200 000 лв.. Преди това обаче, той би трябвало да потвърди, че през последната година е имал трудови приходи. 

Лицата, сложени под отбрана, ще бъдат вписвани в централен електронен указател към Агенцията по вписванията, оферират още патриотите, чиито упования са законопроектът да бъде утвърден. Той ще бъде импортиран в Народното събрание на 16 юни, а до тогава ще бъде обсъждан с останалите парламентарни групи.

" Целта ни е да се оправим с фигурата на безконечния дебитор, с индивида, който работи и всичко отива към кредитори, банки, съдияизпълнители и в действителност няма същински небосвод, в който да излезе от това иго. Това се опитваме да прокараме от началото на мандата. И в Гражданско-процесуалния кодекс имахме предложение за безспорна отминалост от 10 години на отговорностите, което за съжаление не получи поддръжка на второ четене. Това ще е един от целите, които от " Обединени патриоти "  ще имаме през идния политически сезон ", изясни съпредседателят на патриотите Искрен Веселинов. 

" Това, което търсихме с оферти законопроект, който занапред следва да бъде обсъждан, е да се откри един обективен, рационален метод към това от една страна физическите лица да преодолеят положението на несъстоятелност, да се сътвори опция за възобновяване на тяхната обществена и трудова интензивност и въпреки това заслужено угаждане на техните кредитори ", изясни доцент Красимир Димитров, с чиято помощ като специалист патриотите са подготвили закона. Според него множеството разпореждания в законопроекта са свързани с това да има бистрота на производството. 

" Искам да подчертая, че не е произвеждане по неплатежоспособност на физическо лице, каквито планове и хрумвания имаше, а по-скоро произвеждане с охраняем темперамент, където имаме засилено служебно начало. Тоест, съдът се грижи главно за протичане на производството и следи за това дали обстоятелствата и събитията в него са същински. Освен това лицето да има обвързване в размер минимум пет минимални работни заплати за интервал от 3 години през последните 5, то би трябвало да е получавало приход, било на трудов или цивилен контракт ", сподели депутатът от НФСБ Христиан Митев. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР